söndag 28 november 2010

Evighetens bokskog i vinterskrud

Hej alla,

Vi vet, vi är inte dom mest aktiva bloggskrivarna... men här kommer i alla fall ett litet inlägg.

Kim har ju återgått till sitt jobb i Tel Aviv och Mari och Myra jobbar med att pendla mellan Israel och Sverige. I liten skala jobbar Mari också med en utvärdering för Skolverket. Vardagen har sin gång, men mest drömmer vi om att det ska bli februari så vi får lämna livet i Israel bakom oss och fly till värmen i Thailand. Thailand kommer vara vårt hem tills det går att bygga och bo i bokskogen igen.

Efter en liten process med Simrishamns kommun heter bokskogen nu officiellt "Rörum Evigheten" istället för Rörum 5:23. Kan vara intressant för er som vill nå oss per brev nån gång i framtiden. Evigheten och siffran 8 är något som vi återkommer till ofta och som kuriosa så betyder "mjao" just detta på kinesiska! Om ni någongång hör oss jama så är det alltså detta vi syftar på. =]

Vi har även nått ett avslut i en tvist om en elkabel som var indragen på vår tomt, som visade sig vara obetald. Det var länge något som tyngde oss tills vi kom på att vi ändå inte ville ansluta oss till det kommersiella elnätet. Att leva "off-grid" var något vi pratat om men inte vågat kasta oss in i. Nu blev det liksom enklare att ta det beslutet. Tvisten är löst, genom att vi fick en liten summa pengar som nu kommer investeras i solceller, vindkraftverk och en batteribank. Vi känner oss modiga och lite vilda!

I helgen var besökte vi skogen och vår lilla verkstad, för att kolla att allt stod rätt till och för att tömma vår väderstation som mäter vindhastighet. Det var magiskt vackert och längtan efter att få bo där växte... Snart!

Någon har ritat vita streck på alla träden!

Ha en fin vinter, vi återkommer nån gång... Kanske när vi börjat läsa mer om att leva "off-grid" och om olika alternativa lösningar i vardagen.

Mjao
/Mari, Kim och Myra

3 kommentarer:

  1. Ni är så fina! Längtar tills ni bor där. Jag är rädd för att jag kommer terrorisera er med min närvaro titt som tätt. :D Puss M

    SvaraRadera
  2. Stora kramar till er alla fina i Rörum Evigheten!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tack för intressanta inlägg! Hittade er blogg via sökning på hampafiber. Vi är ett par som funderar starkt på att göra mer el. mindre exakt som ni, och lägga in egen lösull av hampa i golv, väggar och tak på gammalt renoveringsobjekt, också med tanke på kemikalier m.m. i andra alternativ. Vi, el framförallt jag, är dock lite orolig för just mus-angrepp. Ni skrev att ni strödde kalk över hampan? har ni kunnat följa på något sätt hur det har gått med den biten under vintern och våren?
    Tacksam för svar, och glad över att läsa om er modiga livsstil.
    Vänlig hälsning, Emil o Anna,
    emil.asegard@hotmail.com

    SvaraRadera