lördag 16 juli 2011

Vi har flyttat hem, äntligen!

Nedanstående inlägg skrevs för två månader sedan, men lyckades fastna i cyberrymden. Här kommer historien om när vi flyttade hem, bättre sent än aldrig. Tyvärr utan bilder, det kommer kanske sen...

......

Ja, det var ju faktiskt en månad sedan (alltså i mitten av juni) nu som vi flyttade ut i bokskogen. Men vår första tid här var varken fantastisk eller härlig, och vi har helt enkelt inte haft tid, lust eller möjlighet att lägga ut något här på bloggen.

Första veckan regnade det nästan hela tiden, vi drabbades av kräksjuka (aldrig kul, men verkligen inte kul när man inte har badrum, tvättmaskin eller rinnande vatten). I samma veva la vi ner all tid på att få någon att borra en brunn till oss. Oturligt nog råkade vi anlita fel firma, som sköt fram uppdraget hela tiden och kom med de mest underliga ursäkterna. När vi fått nog visade kosmos oss den rätta vägen, och en vecka senare hade vi en brunn. Det betyder dock inte att man har rinnande vatten. Vi åker fortfarande och hämtar vatten i Baskemölla hamn! För att få vatten i en kran blev vi tvungna att bygga ett pumphus, leta rätt på en pump som funkar med solceller och sen anlita någon som kan koppla in alltihopa. Där är vi nu, vi åker på semester på måndag och därefter kommer pumpen vara installerad.

Tro nu inte att vi kommer sluta med våra regelbundna turer till Baskemölla hamn. Först måste vi ta vattenprover och skicka iväg till lab. Efter några veckor får vi svar på om vi behöver några filter. Vi kan väl hoppas att det 77 meter djupa hålet i vår skog är den finaste källan med rent och läkande vatten! Då ska vi tappa det på fina flaskor och sälja dem dyrt till alla...

Vi bor numera alltså på 6,5 kvadrat plus ett kök utomhus bakom byggnaden. I den lilla verkstan (som det sen ska användas till) har vi pressat in en säng (105 cm), en spjälsäng, en byrå, en hylla, ett litet köksbord, två stolar och en barnstol. Sängen står på en ställning som gör att vi kan förvara massor av grejer under sängen, bland annat två stora resväskor med kläder, all smutstvätt, verktyg och en dator.

Datorn ja, den kan vi använda nu. Fram tills för en vecka sen hade vi ingen el, förutom från en dieselgenerator. Det är ulandsvarning på den, men visst funkar det! Man måste planera lite bara, tänka igenom allt som måste laddas osv.

Ja just det, garaget är uppe också! Det använder vi som vardagsrum, brädgård och allmän förvaringsplats. Skönt att slippa joxa med pressenningar hela tiden.

Efter semestern sätter vi igång med stugan, äntligen! Vi har inte massor av tid på oss, men vi börjar bli varma i kläderna. Lite logistik och struktur har fallit på plats och vi är väldigt motiverade! I oktober är det inte så kul med utekök och utedass. Önska oss lycka till och inte behöver vi väl nämna att all hjälp mottages tacksamt!!!

Om vi inte hör av oss förrän i oktober igen, så vet ni varför.

Tills dess...
be om varma soliga sommardagar!






1 kommentar:

  1. Puss på er alla fina bokskogsbor! Jag vet inte vart sommaren tog vägen. Visserligen jobbade jag mest hela tiden men jag ville ju tillbringa så många dagar hos er och hjälpa er. Nu när jag börjat plugga hoppas jag ändå jag har några lediga dagar som jag kan använda till att hänga med er och hjälpa till med byggerier och annat som behöver göras.

    <3

    SvaraRadera